Gezond (ouder) worden

Bewegen, voelen in het lijf en aarden....

Voor een goede fysieke gezondheid is bewegen cruciaal. Onze afvalstoffen van verbranding van voedingstoffen in onze cellen wordt afgevoerd via het lymfe-stelsel. Het lymfe-stelsel heeft in tegenstelling tot het bloedvatenstelsel geen eigen pomp. Het afvoeren via de lymfekanalen wordt opgang gehouden door het aan- en ontspannen van de spieren..... bewegen dus!

Het is belangrijk om gevoelsbewust te bewegen, met andere woorden met gewaarzijn in je lichaam aanwezig zijn.

En voldoende aarden!! We zijn elektromagnetische wezens, onze lichaamsfuncties verlopen via subtiele elektromagnetische signalen. Als we onvoldoende geaard zijn worden lichaamsprocessen verstoord. Onderstaande video geeft verhelderende informatie hierover.


Chi Kungs zijn een uitstekende aanvulling naast het reguliere bewegen (wandelen, fietsen, etc.), omdat ze gericht zijn op het schoonmaken en houden van het bindweefsel (stretchen) en de gewrichtsvloeistoffen (roterende bewegingen). Taoïsten beleven dat de Chi het gemakkelijkst stroomt via het bindweefsel en de gewrichtsvloeistof. Chi Kungs beoefenen is een zeer veilige en rustige manier om je vitaliteit en soepelheid te verbeteren en/of op peil te houden.