Zaterdag 27 april Lente-Stok Dag van 10.30 tot 16.30 uur
In Doorn


Spelenderwijs met de stok je ruggegraat soepeler maken??

In de 5-elementenleer van het Taoïsme is het voorjaar verbonden met het hout-element, het 'nieuwe yang', alles komt opnieuw in volle vaart tot leven. Voel je ook het enthousiasme om in actie te komen, om te creëren?

En wat heeft die stok daar dan mee te maken.......??
Onze potentie om te creëren en te manifesteren lukt zoveel gemakkelijker als 'ons voertuig' (ons lichaam) het moeiteloos en soepel ondersteunt. Onze rug is in onze 'westerse' manier van doen een beetje een ondergeschoven kindje. We kijken er veelal niet naar om, tenzij we klachten gaan ondervinden. En dat terwijl een soepele rug betekent dat de energie gemakkelijk door de ruggengraat stroomt, dat je zowel mentaal als fysiek bewegingsvrijheid ervaart en goed kunt meebewegen in de uitdagingen die het leven soms biedt. En hoe heerlijk is het om je lekker in je lijf te voelen!

Heelkunde en krijgskunde in één!
En natuurlijk met een knipoog, het gaat om het spel en de bewustwording. Wat is jou relatie met het hout-element, en wat doet het vastpakken van een stok met jou?
We bouwen de dag op met ademhalings-oefeningen, Warming up Chi Kung, het trainen van de Psoas-spier en het kneden van de rug met stok-oefeningen op een speelse manier. Als er tijd over is kunnen we nog een aanzet maken naar de 1e vorm Tai Chi-stok.

De locatie en tijden
Aan de rand van Doorn in een privébos. (Zelfde locatie als de wekelijkse Chi Kung lessen op dinsdag). Na aanmelden volgt adres en route. We beginnen om 10.30 uur en eindigen om 16.30 uur.

Kosten en Aanmelden
De kosten van de trainingsdag zijn € 70,- inclusief koffie en thee.
Zelf de lunch en stok meebrengen.
De stok (bezemsteel) dient zelf aangeschaft te worden. De lengte van de stok afzagen op kin-hoogte. Als je geen zaag hebt kunnen we ter plekke hem op de juiste maat afzagen. Het is fijn om een eigen stok te hebben zodat je ook later er zelf mee kunt trainen.
Aanmelden kan via mail: info@taovitaliteit.nl of via de contactpagina
of via whats-app, tel.nr 0653328434.